Informatie

 

Zoeken
Project ‘Inzet partuspoules’

 

Partuspoules

Het project ‘Inzet partuspoules’ is een tweejarig project waarmee Bo onderzoek doet naar partuspoules als effectief instrument voor het verminderen van de ervaren werkdruk onder de kraamverzorgenden en het duurzaam inzetten van de kraamverzorgenden. Vanzelfsprekend zijn er kraamzorgorganisaties en KSV’s die werken met partuspoules. Bo maakt gebruikt van deze ervaringen.

 

Bo voert het project uit met behulp van subsidieverlening van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor het onderzoek naar partuspoules worden twee aparte pilots gedraaid bij twee verschillende KSV’s. De pilots hebben een looptijd van ongeveer 3 maanden. Voor een blik in het totale projectplan klik hier!

 

Ook heeft Bo een animatiefilm ontwikkeld over het project. Deze kunt u hier vinden.

 

Projectplan & infographics

Het project ‘Inzet partuspoules’ bestaat uit 7 subdoelen. Hieronder staat dikgedrukt de subdoelen die zijn afgerond. Van subdoel 1 en subdoel 2 is een infographic beschikbaar. Deze kunt u vinden via onderstaande link. Van de overige subdoelen volgt later meer informatie.


Huidige stand van zaken (26-7)

Begin juli is Bo samen met vier leden van KSV Amsterdam gestart met de eerste pilot voor het project partuspoules. De vier leden die deelnemen zijn: De Kraamvogel, de Kleine Amsterdammer, Kraamzorg Mammae Mia en de Kraamspecialist. De poule, genaamd PartusAmsterdam, draait momenteel op volle toeren. Klik hier om meer te lezen!

 

Leren van partuspoule Rondom Zwanger

Om te leren van andere partuspoules heeft Bo een interview afgenomen met Corina den Teuling en Stephanie van Dijk van de Kraamvogel over ‘Leren van Rondom Zwanger’. Corina (teamcoach) en Stephanie (kraamverzorgende) geven een inkijkje in de regionale partuspoule actief in de omgeving Haarlem. Bent u nieuwsgierig? Klik dan hier.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het project kunt u voorgaande nieuwsberichten lezen.

 

  Gepubliceerd op 30 november 2016
 
 
 

Contact


 
Locatie
Bo Geboortezorg
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht
Copyright © SD Communicatie    Disclaimer    Privacy Statement