Informatie

 

Zoeken
Patiëntenfederatie Nederland

www.patientenfederatie.nl

 

Patiëntenfederatie Nederland (voorheen NPCF) vertegenwoordigt ruim 160 patiënten- en consumentenorganisaties. De patiëntenfederatie zet zich in voor betere, veilige en betaalbare zorg. Zo is de patiëntenfederatie, net als de consumentenbond en het LOC, betrokken bij het afsluiten van de algemene leveringsvoorwaarden Kraamzorg.

Dankzij de inbreng van zo’n 20.000 leden van het zorgpanel, de vragen en ervaringen die patiënten melden bij de Zorglijn en de beoordelingen op ZorgkaartNederland.nl heeft de patiëntenfederatie Nederland in beeld wat volgens patiënten goed gaat in de zorg en wat er beter kan. De belangrijkste onderwerpen waar de patiëntenfederatie Nederland zich mee bezighoudt zijn:

  • Kwaliteit van zorg.
  • Patiëntenrechten.
  • Keuzes in de zorg en keuze-informatie.
  • Betaalbare zorg.
  • Ouderen- en langdurige zorg.
  • Digitale zorg.

De patiëntenfederatie behartigt de belangen van alle patiënten, en van iedereen die zorgpremie betaalt, zij staan voor optimale keuzevrijheid van cliënten. De patiëntenfederatie helpt ook patiënten/cliënten in haar zoektocht naar de juiste zorg. En streeft ernaar dat de gezondheidszorg nu en in de toekomst gebaseerd is op solidariteit en voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.

De Patientenfederatie is o.a. een van de partners in het College Perinatale Zorg en in het tripartite overleg in het kader van de kwaliteitsverantwoording.

  Gepubliceerd op 30 november 2016
 
 
 

Contact


 
Locatie
Bo Geboortezorg
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht
Copyright © SD Communicatie    Disclaimer    Privacy Statement