Nieuwsbericht | 19 november 2020

 

Aanpassingen maatregelen kraamzorg

 

Naar aanleiding van de persconferentie op 17 november 2020 zijn de Covid-19 maatregelen voor de kraamzorg aangepast.

 

Kraamvisite
Het maximaal aantal externe bezoekers dat per dag thuis ontvangen mag worden is aangepast van twee naar drie. Het dringende advies vanuit de sector blijft om het externe bezoek zo veel mogelijk te beperken en bij voorkeur niet te doen. Hiermee voorkomen we dat het gezin en ook de kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting. Op deze manier kan het kraamgezin optimaal beschermd worden, net zoals de kraamverzorgende én kunnen we de continuïteit van zorg het beste waarborgen.

Zie ook de factsheet voor de maatregelen kraamzorg per risiconiveau. Meer informatie over de risiconiveaus in Nederland per regio kunt u hier vinden.

 

Testbeleid in quarantaine
Daarnaast wordt per 1 december 2020 het testbeleid voor personen in quarantaine versoepeld. Ook wanneer een persoon in quarantaine géén klachten ervaart kan vanaf de vijfde quarantaine dag, of vijf dagen na contact met de persoon die covid-positief is, getest worden. Bij een negatieve uitslag van de test wordt de quarantaineperiode vroegtijdig beëindigd. Tot 1 december blijft gelden dat een persoon in quarantaine zonder klachten niét getest kan worden.

 

Voor (kraam)verzorgenden geldt vanaf 21 september een voorrangstestbeleid. De voorwaarden hiervoor leest u hier.

 

Tot slot treft u op de website van Bo ook de meest recente versies van het PBM beleid en het beleid Huidige maatregelen voor de kraamzorg.Gepubliceerd op 19 november 2020
 
 
 

Contact


 
Locatie
Bo Geboortezorg
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht
Copyright © SD Communicatie    Disclaimer    Privacy Statement