IK ZORG live op 1 november!

 

Op 1 november gaat de landelijke campagne IK ZORG live. Om zoveel mogelijk aandacht te genereren voor de campagne, is er een toolkit beschikbaar met onder andere campagnelogo’s en voorbeelden.

 

Ambassadeurs
Het doel van de campagne is de veelzijdigheid van werken in zorg en welzijn laten zien en het imago van de sector verbeteren. Op die manier worden mensen getrokken die interesse hebben in een baan in (kraam)zorg en welzijn of een opleidingsplaats bij een organisatie of onderwijsinstelling.
De campagne richt zich op scholieren, zijinstromers, herintreders én zorgmedewerkers.
Mensen uit de zorg zijn met hun foto en verhaal dé ambassadeurs van de campagne. Iederéén kan ambassadeur zijn van de campagne. Ook u en uw kraamverzorgenden kunnen meedoen.

 

Hoe doe je mee?
Op 1 november wordt de campagne gelanceerd. Medewerkers en werkgevers in de kraamzorg kunnen de IK ZORG-headers nu al op social media pagina gebruiken, in een kleur die bij u past. Zo kunt u en kunnen de kraamverzorgenden zelf ambassadeurs worden, promotor van het beroep en van de branche kraamzorg!
Op deze manier stimuleren we samen anderen om de stap te maken naar een carrière (of opleiding) in de (kraam)zorg.

 

Toolkit
In de toolkit vindt u een handleiding (de quick guide), alle beschikbare logo’s en banners (headers) voor diverse social media kanalen. Download ze hier:

Er wordt nog gewerkt aan een post(er) generator, zodat iedereen gemakkelijk een eigen IK ZORG-poster en/of social post kan maken. Binnenkort meer daarover.

 

De campagne in de media
De campagne komt ook in de media. De globale en voorlopige planning vanaf 1 november is:

  • Televisie: week 45 t/m 48, week 51 t/m 52
  • Bioscoop: week 51 t/m 52
  • Abri’s: week 47
  • Social content: week 49 t/m 52
  • Radio: week 47 t/m 49, week 52
  • Display (online): week 47 t/m52
  • Search: week 45 t/m 52
  • Social: vanaf week 45 – einde nog nader te bepalen

 

Hashtag
De campagne heeft als hashtag: #ikzorg. Leden van Bo en kraamverzorgenden kunnen daar #ikzorgkraam aan toevoegen. Daarmee laten we de kraamzorgsector zien. IK ZORG is een zorg en welzijn brede campagne.

 

Website en telefoonnummer
De campagne verwijst geïnteresseerden naar een nieuwe website: www.ontdekdezorg.nl. Deze website is bijna af, de content wordt nu ingevoerd. Er zal rond 1 november ook een algemeen telefoonnummer operationeel zijn voor iedereen die belangstelling heeft voor een baan of opleiding in de zorg. Informatie hierover volgt nog.

 

Warm welkom
Samen kunnen we ervoor zorgen dat (potentiele)kraamverzorgenden een warm welkom krijgen in de kraamzorgsector. Op de website ontdekdezorg.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over de (kraam)zorg. Geïnteresseerden die daar terecht komen worden afhankelijk van hun interesse doorverwezen naar 1 van de RAAT’s (regionale werkgeversorganisatie die voor deze campagne aanspreekpunt zijn) in Nederland die weer doorverwijzen naar zorgorganisaties.

 

U kunt zelf/uw KSV met de RAAT in uw regio contact leggen waarbij u kunt aangeven hoe ze naar u kunnen doorverwijzen. Kijk hier voor de RAAT in uw regio: https://www.regioplus.nl/onze-activiteiten/raat

 

Ook u kunt zelf zorgen voor een warm welkom:  door te zorgen dat uw organisatie op de hoogte is van deze campagne, een intern aanspreekpunt te benoemen en op het moment dat  geïnteresseerden bij u aankloppen, persoonlijke aandacht/reactie geven. Indien u geen vacatures of mogelijkheden heeft, verwijs dan gericht door binnen uw regio.Gepubliceerd op 30 oktober 2018
 
 
 

Contact


 
Locatie
Bo Geboortezorg
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht
Copyright © SD Communicatie    Disclaimer    Privacy Statement