Nieuwsbericht | 16 april 2019

 

 

Infographic geboortecijfers

 

Bij de geboorte van een kind kan het voorkomen dat het kind te vroeg wordt geboren, dat het kind een te laag geboortegewicht heeft, of allebei. Dit wordt geen goede start bij de geboorte van een kind genoemd.

 

Geen goede start wil zeggen: Als een kind tijdens de eerste 1.000 dagen van het leven blootstaat aan stress, rook, slechte voeding, mishandeling of andere risicofactoren. Dit kan een negatief en vaak blijvend effect hebben op zijn of haar ontwikkeling. Een goede start begint al voor de geboorte van het kind. Zelfs nog vóór de conceptie (bevruchting).

 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft een infographic gemaakt over het aantal doodgeboren kinderen, de neonatale sterfte, de vroeggeboorte en kinderen met een laag geboortegewicht. Daarnaast geeft de infographic duidelijkheid over welke factoren de kans op een vroeggeboorte beïnvloeden. Zo blijken vrouwen met een leeftijd ouder dan 35 jaar, infecties, hoge bloeddruk of diabetes, roken, alcohol, drugsgebruik, meerlingen, stress, zwaar werk en voeding allemaal van invloed op de kans van een vroeggeboorte.

 

De infographic vindt u hier.Gepubliceerd op 16 april 2019
 
 
 

Contact


 
Locatie
Bo Geboortezorg
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht
Copyright © SD Communicatie    Disclaimer    Privacy Statement