Nieuwsbericht | 20 augustus 2021

 

Negen regionale partnerschappen voor digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg

 

In totaal hebben negen regionale partnerschappen de subsidie VIPP Babyconnect aangevraagd bij het ministerie van VWS. Met deze negen partnerschappen is er een landelijke dekking voor de implementatie van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.

 

Om de komende jaren digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg te kunnen realiseren, zijn er partnerschappen gevormd. Het gaat om de volgende regio’s: regio Rijnmond, regio Leiden / Den Haag / Gouda, regio Noord Holland, regio Amsterdam-Amstelland-Almere, regio Utrecht, regio Brabant, regio Limburg, regio Overijssel / Gelderland en regio Noord Nederland. Met deze negen partnerschappen is er een landelijke dekking voor de implementatie van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Voor de meeste regionale partnerschappen geldt dat zij de komende periode nog VSV’s laten aansluiten. Dit wordt het ‘groeimodel’ genoemd.

De subsidieaanvraag is inmiddels ook aan vier regio’s toegekend: regio Rijnmond, regio Noord Holland, regio Noord Nederland en regio Amsterdam-Amstelland-Almere.Gepubliceerd op 20 augustus 2021
 
 
 

Contact


 
Locatie
Bo Geboortezorg
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht
Copyright © SD Communicatie    Disclaimer    Privacy Statement