Nieuwsbericht | 26 juli 2021


Project partuspoules: eerste pilot van start!

 

 

 

 

Begin juli is Bo samen met vier leden van KSV Amsterdam gestart met de eerste pilot voor het project partuspoules. De vier leden die deelnemen zijn: De Kraamvogel, de Kleine Amsterdammer, Kraamzorg Mammae Mia en de Kraamspecialist. De poule, genaamd PartusAmsterdam, draait momenteel op volle toeren.

 

‘PartusAmsterdam’

Samen met vier deelnemende kraamzorgorganisaties van KSV Amsterdam is Bo begin juli gestart met de eerste pilot. De poule is opgezet voor avond en nachtdiensten en wordt gebruikt voor zowel thuisbevallingen als ziekenhuisbevallingen in Amsterdam. Bij thuisbevallingen werken de kraamzorgorganisaties niet – client volgend, daarentegen bij ziekenhuisbevallingen wel.

 

Bo is momenteel bezig met de data die is verzameld voor de nulmeting. Hiervoor heeft Bo via KSV Amsterdam enquêtes verstuurd naar kraamverzorgenden, verloskundigen en directieleden. In deze enquêtes wordt aan deze groepen gevraagd wat hen ervaring is zonder de inzet van partuspoules. Aan het eind van de pilot, ontvangen deze groepen nog een enquête. In deze enquête wordt opnieuw gevraagd naar hun ervaring, maar dan met de inzet is van de poule. Ook de cliënten ontvangen een enquête gedurende de pilot.

 

Eind oktober loopt de pilot af. In de tussentijd houdt Bo u op de hoogte van de stand van zaken en het verloop van de pilot. De verwachting is dat eind dit jaar ook pilot nummer van 2  star.

 

‘Leren van Rondom Zwanger’
Als onderdeel van subdoel 4 ’Vaststellen gebruik vorm partuspoules voor pilots’ heeft Bo een interview afgenomen met Corina den Teuling en Stephanie van Dijk van de Kraamvogel over ‘Leren van Rondom Zwanger’. Corina (teamcoach) en Stephanie (kraamverzorgende) geven een inkijkje in de regionale partuspoule actief in de omgeving Haarlem. Nieuwsgierig? Kijk hier.

 Gepubliceerd op 26 juli 2021
 
 
 

Contact


 
Locatie
Bo Geboortezorg
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht
Copyright © SD Communicatie    Disclaimer    Privacy Statement