Nieuwsbericht | 27 juli 2021

 

Update standpunt ‘Vaccinatie tegen Covid-19 rondom zwangerschap en kraambed’ 

 

Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten is het standpunt ‘Vaccinatie tegen Covid-19 rondom zwangerschap en kraambed’ opnieuw aangepast. Het standpunt is opgesteld door de multidisciplinaire werkgroep Covid-19 en zwangerschap met afgevaardigden van onder andere de NVOG en het RIVM.

 

Omdat zwangere vrouwen met Covid-19 een groter risico hebben op het ontwikkelen van een ernstig verloop van de ziekte, worden alle zwangere vrouwen op ieder moment in de zwangerschap geadviseerd om zich te laten vaccineren, bij voorkeur met een mRNA-vaccin. In het standpunt staat daarnaast vermeld dat de Gezondheidsraad geen bezwaren ziet voor vaccinatie bij vrouwen die borstvoeding geven, omdat aannemelijk is dat de vaccins niet in de borstvoeding terechtkomen. U vindt het aangepaste standpunt hier.

 

In de folders ‘Ik wil zwanger worden, mag ik een prik tegen Corona?’ en ‘Ik ben zwanger, mag ik een prik tegen Corona?’ wordt het standpunt verder toegelicht. De werkgroep Covid-19 en zwangerschap heeft daarnaast een informatiekaart ontwikkelt. U vindt deze informatiekaart hier.Gepubliceerd op 27 juli 2021
 
 
 

Contact


 
Locatie
Bo Geboortezorg
Europalaan 500 (Unit W.4.3 + W.4.4)
3526 KS Utrecht
Copyright © SD Communicatie    Disclaimer    Privacy Statement