Promotievideo sector kraamzorg

Toegankelijke, noodzakelijke en preventieve zorg

Bo wil naar een arbeidsmarkt voor kraamzorg waarin vraag en aanbod zowel qua kwantiteit als kwaliteit in balans is. Op dit moment is dat echter niet zo. Daarom werkt Bo en ook haar leden hier hard aan. Bo doet dit o.a. middels het project strategische planning arbeidsmarkt. Op dit moment is de gemiddelde leeftijd van de kraamverzorgende 44,8 jaar en stijgt deze. De uitstroom van de kraamverzorgende is iets minder dan de instroom, en veel kraamverzorgenden die uitstromen zijn tussen de 20 en 34 jaar. Door de krapte op de markt is het opportuun om nu te zorgen dat het gezin ook in de toekomst de zorg kan blijven ontvangen die zo essentieel is.

Kernboodschap kraamzorg©

Kraamzorg is toegankelijke en noodzakelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later.

Promotievideo’s Kraamzorg

Een belangrijk punt is het aantrekken van kraamverzorgenden. Daarom heeft Bo Geboortezorg een promotievideo voor de kraamzorgsector gemaakt. Het doel hiervan is om het vak kraamverzorgende én de sector in beeld te brengen binnen de (integrale) geboortezorg. ‘Wat houdt het vak kraamverzorgende in?’ ‘Hoe is het om voor een kraamzorgorganisatie te werken?’ en ‘Hoe zit de kraamzorgsector in elkaar?’. Tevens wordt een duidelijk beeld geschetst van de kraamzorgorganisaties, de werkgevers en de werknemers die de professionele zorg leveren. Bo is trots op het resultaat, bekijk het hieronder!

U kunt de video’s zelf inzetten voor het aantrekken en informeren van nieuwe kraamverzorgenden. U kunt de video’s los verspreiden of als geheel. Zo kunt u zelf kiezen welke boodschap geschikt is voor welk kanaal en op welk moment u kunt de video’s bijvoorbeeld gebruiken op uw social media accounts en website (vacaturepagina).

 

Gehele promotievideo kraamzorgsector

Wat houdt het vak kraamverzorgende in?

Hoe is het om voor een kraamzorgorganisatie te werken?

Hoe zit de kraamzorgsector in elkaar?

Disclaimer

Audiovisuele werken vallen onder auteursrecht. Alle rechten van de video behoren tot Bald Beeld. Alle ruwe materiaal en de bewerkingen daarvan zijn eigendom van Bald Beeld. Bo Geboortezorg heeft het vertoningsrecht. Bo Geboortezorg geeft u toestemming gebruik te maken van de promotievideo ten behoeve van het promoten van de kraamzorgsector en het aantrekken van nieuwe kraamverzorgenden.